top of page
  • Forfatters billedeMette Bloch

Filtreret virkelighed


Hvornår har du sidst sendt et billede til en anden, postet det på facebook, twitter, LinkedIn, Snapchat eller instagram, uden at have kværnet det igennem filtermøllen?

Jeg rækker selv hånden ivrigt i vejret, for der er ikke et eneste billede der forlader min kamerarulle uden at jeg har tilføjet eller trukket fra, pimpet eller pumpet det.

Og hvorfor gør jeg så det? - jeg ved ikke hvad DIN forklaring er, men for mig handler det om at billedet skal repræsentere ikke bare det der er, men det jeg følte, og den måde det så ud, da jeg trykkede på knappen. For ting jeg ser i 3D, bliver frygtelig flade på min telefon, selvom der er dybeskarphed und alles, på selv den ynkeligste smartphone i dag.

Jeg filtrerer virkeligheden for at fortælle en historie. Den kunne handle om Magnoliatræerne ved Østerbro Posthus, der blomstrer i små 4 dage før festen er slut, eller noget helt andet. Det er hamrende ligegyldigt, så længe billedet afspejler følelsen og fornemmelsen, indeni. Og dermed kan du selv tænke over, hvorfor nogle mennesker vælger at få farvet hår, lavet skønhedsoperationer, laserbehandlinger osv.

Virkelighed er ikke flad, den er dejlig rund, elastisk og fleksibel. Der er mange meninger, sandheder og syn på den, så vis den, som du ser den.


40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page