top of page
  • Forfatters billedeMette Bloch

Vindermentaltet - Hvad det er, og hvordan du kan få det?


Har du nogensinde spekuleret over, hvad der adskiller vinderne fra resten? Er det talent, held, hårdt arbejde eller en blanding af alle tre? Svaret kan overraske dig. Det handler hele om mentalitet.

Jeg har brugt de sidste par år på at studere vaner, strategier og mentalitet hos topudøvere fra en række discipliner: Fra sportsstjerner og erhvervsledere til kreative genier og videnskabelige banebrydere. Og det vilde er, at selvom de er i forskellige brancher, så har de ufatteligt mange fællestræk.


I det her indlæg vil jeg give dig lidt indsigt i hvad vindere gør, der adskiller dem fra resten, og vigtigst af alt, hvordan du kan opbygge den samme mentale styrke.


Det er samtidig en forsmag på, hvad du kan forvente at lære mere om på vores online kursus "Vindermindset". Lad os komme i gang!


1: Omfavn Udfordringer


For det første ser vindere udfordringer som muligheder for vækst snarere end tilbageslag. Den anerkendte psykolog Carol Dweck kalder dette en "Growth mindset". Dweck’s banebrydende forskning viste, at folk med den mentalitet – dem, der tror, at deres evner kan udvikles – er mere tilbøjelige til at opnå succes end dem med en fastlåst overbevisning om at deres evner som medfødte og uforanderlige.

Tag eksempelvis Michael Jordan, en af ​​de største basketballspillere nogensinde. Jordan er berømt for at have sagt: "Jeg har misset over 9.000 skud i min karriere. Jeg har tabt næsten 300 kampe. 26 gange har jeg haft selvtillid nok til at tage det afgørende skud og brændt det. Jeg er fejlet igen og igen og igen i mit liv. Og det er derfor, jeg har succes." Jordan omfavnede sine fejltagelser og så dem som byggesten til succes.


2: Selvtillid


For det andet har vindere en dyb, urokkelig tro på deres evne til at nå deres mål. Psykologer refererer til dette som "self-efficacy", troen på egne evner til at møde udfordringer og fuldføre opgaver med succes.

Se eksempelvis på Elon Musk, den revolutionerende iværksætter bag SpaceX og Tesla. Musk har stået over for utallige udfordringer og tilbageslag gennem årene, fra nær konkurs med Tesla til flere mislykkede raketopsendelser hos SpaceX. Alligevel forblev han urokkelig selvsikker i sin vision og evner. Han er et levende eksempel på at selvtillid er en nødvendig faktor.


3: Vedholdenhed


Endelig er vindere vedholdende. De forstår, at succes ofte kræver vedvarende indsats over tid. Dette handler ikke om blind vedholdenhed, men 'intelligent vedholdenhed', som involverer justering af strategier og læring fra fejltagelser, mens man forbliver engageret i det endelige mål.

Thomas Edison, den berømte opfinder med 1.093 patenter, er et kongeeksempel på denne egenskab. Hans vej mod opfindelsen af ​​el-pæreren var brolagt med tusindvis af mislykkede forsøg. Alligevel blev han ved, og fandt til sidst løsningen. Da han blev spurgt om sine fejltagelser, sagde Edison: "Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare fundet 10.000 måder, der ikke virker."

Det er tydeligt, at vinderens mentalitet involverer mere end bare råt talent eller held. Det er en blanding af en vækstmentalitet, self-efficacy og vedholdenhed.


Hvis du nu spekulerer på hvordan du kan fremme disse egenskaber og adopterer en vinders mentalitet, så har jeg gode nyheder.

Du kan starte din rejse i dag med vores online kursus, "Vindermentalitet".

Kursus er designet til at hjælpe dig med at forstå psykologien bag at vinde og udstyre dig med de praktiske værktøjer og teknikker til at udnytte de ressourser du har, og som vil løfte dig til nye højder .

Husk, det handler ikke om, hvor du starter, det handler om, hvor du er på vej hen.

Bliv ved med at sigte mod stjernerne!

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page