top of page
  • Forfatters billedeMette Bloch

Stop dagdrømmeriet og kom i gang med arbejdet!

Du kender det. Du bliver fanget i hverdagens trummerum og udskyder de ønsker, ambitioner og mål du har. Hverdagen tager over, og du bliver distraheret af nyhedstrømmen, telefonen og ønsket om at få bare et øjebliks fred fra hamsterhjulet.

Vi mister let og hurtigt kursen mod det vi inderst inde ønsker, og dermed åbner vi ubevidst op for lækre følelser som bitterhed, fortrydelse, misundelse, vrede og sorg.

Når du ser andre gøre det du gerne ville, men som du ikke får gjort, så er det letteste at skyde skylden på alle og alt - ikke dig selv. Derfor er det vigtigt at fange sig selv inden det kører helt af sporet og få kontrollen tilbage. Gør du dét er du på vej mod dine mål med hastige skridt - også de store!


Sætter du dine drømme på standby er endestationen negativitet

Når vi lader vores ambitioner stå i stampe, bliver den oprindelige gejst og begejstring, der først drev dem, gradvist til bitterhed. Det uopfyldte ønske kommer til at nage og bide, og viser sig ofte som bitterhed mod os selv og andre. Den følelsesmæssige ballast hober sig op over tid, og bliver en ond spiral af fortrydelse, afmagt og selvlede.

Utilfredsstillelsen kan også føre til vrede, både indad og men så sandelig også overfor andre som så vil begynde at undgå dig, for de ved aldrig hvornår du eksploderer.

Ingen ønsker sådan et liv, men det kan være svært at se hvornår man er på vej ned ad den sti. Kunsten er at være meget målrettet, og at starte lige NU.


Brug Målsætningens Kraft: Tre Guidende Principper

Det er MEGA vigtigt at have en klar plan. Her har du tre råd, der kan hjælpe dig på vej, og hjælpe dig med at holde dig på sporet.


1. Skær ned på skærmtiden

Et af de første steder du kan finde tid til at arbejde på at nå dine mål er at skære ned på skærmtiden, uanset om det er tv, telefon eller computer. Ikke at du skal undgå al for for skærmtid, men er du ærlig, så ved du godt hvornår du bare scroller hoveløst og hvornår det er produktivt og hjælper dig på vej mod noget der beriger dit liv. Ved bevidst at begrænse din skærmtid skaber du mere plads til aktiviteter, der støtter din udvikling og fremdrift mod dine mål.


2. Skriv dine mål ned

At skrive sine mål ned hver dag fungerer som en konstant reminder om, hvad du virkelig brænder for. Det planter dine ambitioner i dit underbevidste og sørger for at du har antennerne oppe så du kan gribe mulighederne, hvis de dukker op lige nu og i dag.

Hver morgen bør du spørge dig selv, "Hvad kan jeg gøre lige nu, her og nu, for at komme tættere på mine mål?" Hvis du committer dig til at gøre det dagligt vil det styrke din motivation og du vil opnå resultater hurtigere end nogensinde før.


3. Omring dig selv med positivitet

Dine omgivelser spiller en stor rolle for din motivation og vedholdenhed. Lyt til dem, der støtter og opmuntrer dig. Luk ørene for dem, der siger, at det er umuligt, at du ikke burde prøve, eller at du ender med at blive ulykkelig eller skuffet. Husk, kun du ved, hvad der er bedst for dig. Selvom konstruktiv kritik er værdifuld, er det vigtigt at skelne den fra demoraliserende bemærkninger. Som oftest er det dem der elsker os højst der har sværest ved at se os løbe efter store mål, de kan ikke bære at du bliver såret. Fortæl dem at det er vigtigt for dig at de støtter dig, og fortæl dem på hvilken måde de kan hjælpe dig på vej.


Sagens kerne

Rejsen mod dine mål er en rejse med uanet personlig udvikling. Det handler om at træde ud af komfortzonen, overkomme udfordringer og pleje dine ønsker og mål.. Ved at gøre målene klare, minimere distraktioner og omgive dig med positive mennesker, kan du genopdage dine oversete og tilsidesatte drømme til succes, værdi, glæde og overskud. Husk, et liv styret af passion og formål er den eneste kur mod den bitterhed og fortrydelse, der kommer fra et uopfyldt potentiale.
16 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Oct 19, 2023

Protecting data is a top priority for any business. Dell's server solutions include robust security features, such as integrated hardware security modules, encrypted storage, and secure boot options. Used HPE Servers These features help safeguard sensitive information from unauthorized access and cyber threats, enhancing the reliability of your data management infrastructure.

Like

Guest
Jun 08, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Enig! Man kan selv gøre meget! Tak 🫶🏻

Like
bottom of page