top of page
  • Forfatters billedeMette Bloch

Attitude is everything (kan ikke siges smart på dansk!)


I en verden, hvor CV'er ofte bliver sammenlignet som om de var pokémonkort, er der noget befriende ved at zoome ud og kigge på det større billede.

Vi taler om ansættelse – ikke bare af et CV, men af et helt menneske. Og her kommer et lille opråb:


Hvad med at fokusere mere på attitude end på en endeløs liste af meritter?


Forestil dig et team, hvor alle har den samme polerede baggrund. De har gået på de samme topuniversiteter, taget de samme kurser, og kan alle det der med at lave en perfekt PowerPoint-præsentation. Det lyder måske umiddelbart imponerende, men i virkeligheden kan det blive lidt som at se den samme film på repeat. Hvor er overraskelserne? Hvor er nytænkningen?


Så lad mig prøve med et andet scenarie. Forestil dig et team, hvor der også er plads til folk der ikke har papiret, men den rette attitude – dem, der ikke nødvendigvis har trampet ned ad den traditionelle karrieresti?

Måske har du en med en baggrund i stand-up comedy – vedkommende kan vende en tør præsentation til et engagerende show. Eller hvad med en tidligere eliteatlet? De ved alt om at sætte mål og knokle for at nå dem. Pludselig bliver teammøderne ikke kun produktive, men også inspirerende og  (tør jeg sige det?) – sjove!


Et godt eksempel på vigtigheden af attitude findes i tech-verdenen. Steve Jobs havde ikke en traditionel uddannelsesmæssig baggrund i forhold til det, han endte med at skabe. Hans nysgerrighed, passion og ihærdighed drev ham til at tænke anderledes. Han omgav sig med folk, der ikke bare havde de rigtige papirer, men som brændte for at skabe noget nyt og banebrydende.


Eller hvad med Sara Blakely? - kvinden bag “Spanx” er et pragteksempel på, hvordan en unik tankegang kan revolutionere en hel industri. Med en baggrund som faxmaskinesælger brugte hun sin kreativitet og stålvilje til at opbygge et brand, der har inspireret og styrket kvinder over hele verden. Det er ikke kun Blakelys produkt, der har gjort en forskel, men også hendes attitude og tilgang til forretning.


Pointen er, at når du ansætter med fokus på attitude, så køber du ind i et potentiale, der kan lære de nødvendige færdigheder, og som allerede har det der ekstra, der ikke kan læres: passion, drivkraft, og evnen til at tænke ud af boksen. Det skaber et arbejdsmiljø, der er dynamisk, sjovere, nytænkende og ja, bare federe at være en del af.

Jeg siger ikke at du skal glemme dit CV Et imponerende CV er fint, men den rette attitude? Det er guld værd.1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page