top of page
  • Forfatters billedeMette Bloch

23 afsnit længere nede ad banen.

Hold da ferie! - En fiks idé den 23. maj om aftenen, midt i isolationens kedsomhed, er nu blevet til 23 afsnit af podcasten "Lykkefix" og der er flere på vej!

Hvis du også gerne vil lave podcast, og spekulerer lidt over hvordan man mon gør, så kan jeg anbefale dig at starte med følgende.


1: Du skal have noget på hjerte. Altså der er skal være noget du har lyst til at formidle, eller lyst til at spørge andre om. En podcast for podcastens skyld, bliver svær at holde i live.


2: Lav et manus til dit første afsnit, så du får sagt det du vil, og øv dig gerne lidt, så der ikke kommer for mange "øhhhh" og "hrmm...." med. Når du har det klar, så beslut om du skal have gæster hver gang, en gang imellem eller aldrig! - Skal du have gæster med, så skriv til dem med det samme og spørg dem!


3: Hold det du lover! - Hvis du siger at du vil udgive afsnit en gang om ugen, så skal de ligge der på slaget! Hvis du lover det er hver 14. dag, ligeså. Siger du bare at der kommer nyt når du får lyst og at det er med svingende interval, så får du nok ikke mange lyttere. Det er super frustrerende at finde en podcast du kan lide, for at opdage at de kun gad at lave 3 afsnit spredt ud over et år...


4: Vær altid et afsnit foran! - bed også gæsterne om at dele det, hvis du får nogen på besøg i dit hjemmestudie eller hvor du nu optager.


5: Udstyr... Man kan klare sig med meget lidt! - dybest set er et par mikrofoner og to mobiltelefoner nok, så skal filerne bare ind i et redigeringsprogram hvor du kan gøre lyden lækker. Audacity er et gratis program til pc og mac som du kan bruge, men du kan også hente større og mere avancerede programmer på nettet, de koster bare ofte penge.


6: Host. Din podcast skal ligge et sted. Der findes mange steder du kan få den "hostet" og de fleste koster en smule om måneden. Jeg har valgt "Anchor FM" der også findes som app. Den er gratis og den fungerer upåklageligt. I en snæver vending kan du lave alt gennem appen, Jingle, lyd, opsætning und alles! Jeg har valgt at beholde Anchor da den er let at finde ud af, og du hakker bare af hvor du vil have at din podcast skal kunne lyttes fra, så kommer den til at ligge på de platforme du har lyst til.


Siden 23. maj sent om aftenen hvor jeg fandt appen og indspillede det allerførste afsnit har jeg fået mere styr på formatet og har investeret i en mixer og et par gode mikrofoner. Jeg har også givet mig selv en del arbejde med at lave det der hedder "Audiograms" i "Headliner app" - på den måde kan jeg tease på kommende afsnit, i ugen op til det bliver lagt ud. Jeg håber jeg kan blive ved med at have skønne mennesker i studiet, og i skrivende stund har Lykkefix rundet 11.200 downloads, så der er noget der tyder på at den er kommet for at blive! Happy podcasting til dig!


Seneste blogindlæg

Se alle

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page